به گزارش خبرنگار مهر، اسکو یکی از قدیمیترین شهرهای آذربایجان است، قدیمیترین منبعی که در آن از اسکو نام برده شده، کتیبهای است مربوط بهحدود ۸۰۰ سال پیش از میلاد مسیح که در لشکرکشی پادشاه آشور نوشته شدهاست.
اما آنچه به اهیمت اسکو افزوده، واقع شدن روستای کندوان دراین شهرستان است؛ روستایی که به گفته فرماندار اسکو سال گذشته نزدیک به دو میلیون گردشگر را به خود جذب کرده است.
معماری بومی روستای کندوان معماری صخرهای بوده و به سبب ویژگی معماری صخرهای و بافت مخصوص آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و آنچه به کندوان هویت باستانی و تاریخی داده است، وجود ۱۱۷ خانواده و منزل مسکونی درون تودههای مخروطی و هرمی شکل صخره ها است.
شهر جدید سهند نیز در تیرماه ۱۳۸۷ با افتتاح ساختمان شهرداری، به عنوان پنجاه و هشتمین شهر آذربایجان شرقی در شمال غربی اسکو با هدف اسکان دادن سرریز جمعیت کلانشهر تبریز حیات شهری خود را آغاز کرده و درحال حاضر در سه فاز مختلف یکی از ظرفیت های شهرستان اسکو به شمار می رود.
اما در این میان فرماندار شهرستان اسکو با انتقاد از کمبود هتل ها و مهمانپذیرها در این شهرستان از بخش خصوصی تقاضای همکاری بیشتر برای توریسم پذیر کردن بیشتر این مکان دارد.
طرح جامع برای توسعه کندوان در دست اجرا است
مرتضی علیخانی با اشاره به ظرفیت های بالای این شهرستان گفت: قرار گرفتن روستای کندوان در این شهر سبب شده است تا حساسیت ویژه ای به این شهرستان وجود داشته باشد زیرا کندوان یکی از جاذبه های گردشگری استان و کشور ایران محسوب می شود که مسئولان همگی در پی ایجاد امکانات رفاهی مناسب برای جذب گردشگر به این مکان هستند.
وی معرفی بیش از پیش نقاط گردشگری شهرستان اسکو به گردشگران و برگزاری جشنواره های مختلف را عامل بسیار مهمی در افزایش ورود گردشگران به این منطقه دانست و گفت: با ثبت ورود گردشگران در ورودی کندوان طی سال گذشته نزدیک دو میلیون نفر گردشگر از این روستای تاریخی دیدن کرده اند و این در حالی است که روستا های گنبرف، مجارشین، عنصرود و کرد آباد در بخش مرکزی هم شاهد ورود گردشگران داخلی و خارجی به خود بوده است .
فرماندار اسکو ادامه داد: در پانزده سال گذشته شاهد اجرای طرح های توسعه ای از طرف دولت در این روستا بوده ایم و این مساله باعث ثبت این منطقه به صورت اثر ملی شده و پرونده ثبت جهانی آن نیز در دست اقدام است.
وی با اشاره به اجرای طرح جامع کندوان گفت: یکی از طرح هایی که متاسفانه در اجرای آن تاخیر شده، طرح جامع کندوان است که طی آن ساخت و سازهای جدید در این روستا انجام نگرفته و در روستایی که کنار کندوان احداث می شود شاهد انجام ساخت و سازهای جدید خواهیم بود.
علیخانی افزود: روستای کندوان با افزایش دایمی جمعیت مواجه بوده و هیچ گونه مهاجرتی ازاین روستا وجود ندارد که با توجه به این امر روستای جدید کندوان در کنار محل قدیمی ایجاد می شود.
وی ادامه داد: این طرح به دلیل کمبود اعتبارات تاکنون اجرا نشده است که تا پایان امسال طرح تخصصی آن با کمک بنیاد مسکن صورت می گیرد.
فرماندار اسکو با اشاره به ضروری همکاری بین نهادها برای جذب مشارکت های بخش خصوصی گفت: طرح جامع باید هرچه سریع تر به دستگاه های اجرایی مرتبط ابلاغ شود تا شاهد سرمایه گذاری بخش خصوصی و ارتقا معیشت مردم منطقه باشیم.
وی با بیان اینکه در روزهای تعطیل سال، روزانه هفت تا هشت هزار نفر وارد این روستا می شوند، گفت: هر روز شاهد افزایش تعداد بازدید کنندگان از این روستای تاریخی هستیم که در این میان گردشگران خارجی زیادی نیز به چشم می خورند.
علیخانی افزود: اما با اجرای طرح جامع شاهد تحول عظیم در این روستا و افزایش تعداد گردشگران خواهیم بود.
ضرورت مشارکت بخش خصوصی برای هتل سازی در اسکو
فرماندار اسکو افزود: با توجه به خیل عظیم گردشگران به این شهرستان باید شاهد کمک بخش خصوصی برای ساخت هتل در این بخش باشیم زیرا هم اکنون اسکو دو هتل دارد که در سه ماهه تابستان ظرفیت تمامی این هتل ها پر بوده و نیازمند مراکز اقامتی بیشتر در این شهرستان هستیم.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد تفکر مناسب میان مدیران برای جذب مشارکت های بخش خصوصی گفت: در شرایط کنونی نمی توان انتظار داشت که تمامی خدمات را دولت انجام دهد بلکه بخش خصوصی نیز باید به انجام خدمات رفاهی و عمرانی رغبت کند و در این زمینه نیز تاکیدات ویژه ای ازسوی استاندار شده است.
علیخانی ادامه داد: با دستور استاندار روند صدور پروانه ها برای سرمایه گذاران تسریع شده است که امیدواریم با ورود بخش خصوصی شاهد افزایش زیرساخت ها در این منطقه پرگردشگر باشیم.
وی با اشاره به افزایش جمعیت در شهر سهند بر ضرورت استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در احداث اماکن ورزشی تاکید کرد و گفت: با توجه به نیاز شهر سهند به استخر سرپوشیده و سالن ورزشی لازم است در این زمینه از سرمایه گذاران بخش خصوصی استفاده شده و حمایت لازم از آنها صورت گیرد.
فرماندار شهرستان اسکو ادامه داد: تنها بیمارستان صد تخت خوابی عمومی شهر اسکو در مرحله اتمام مرمت دوباره بوده و تا پایان سال جاری ۵۰ تخت آن آماده پذیرش بیماران خواهد بود .
زیباسازی محیط شهری گام اساسی برای جذب گردشگر
بهرام روشنی نیز با اشاره به ضرورت زیباسازی فضای شهری گفت: در راستای زیباسازی شهر سهند اسکو چهار تلویزیون شهری در خیابان های آن نصب کردیم تا علاوه بر مدرنیته کردن فضای شهر گامی در جهت معرفی توانمندی های این شهرستان برداریم.
شهردار سهند ادامه داد: همچنین در این راستا المان ها و تندیس های شهدا در دست طراحی بوده و به منظور هویت بخشی به چهره شهر نصب خواهند شد، همچنین از سوی دیگر برای حفظ تندرستی شهروندان ایستگاه های دوچرخه سواری در این شهر احداث کرده ایم که این ایستگاه اولین ایستگاه دوچرخه رایگان در کشور برای گروه های سنی مختلف به شمار می رود.
وی با اشاره به احداث سه پارک در این شهر گفت: همچنین یکی از پروژه های بزرگ این شهر، طرح ساخت دهکده ورزشی است که با افتتاح آن می توانیم شاهد افزایش سرانه ورزشی این شهرستان و تبدیل آن به یکی از قطب های ورزشی باشیم.
روشنی همچنین از خرید نردبان 55 متری برای آتش نشانی این شهر خبر داد و گفت: این شهر دارای آپارتمان های چند طبقه است و به همین دلیل استفاده از نردبان هایی با ارتفاع بالا در این شهر لازم است که با اعتبار چهار میلیارد تومان قرارداد خرید این دستگاه بسته شده است.
شهردار سهند با اشاره به ضرورت ورود سرمایه گذاران به پروژه های شهری گفت: به منظور جذب سرمایه گذار در این شهر، فراخوان جذب سرمایه گذار برای افتتاح فروشگاه های بزرگ زنجیره ای و دو شهربازی بزرگ داده شده است که امیدواریم بخش خصوصی در تجهیز شهر کمک شایانی به ما بکند.
ایجاد مسیر گردشگری كم نظیر در بافت سنتی و تاریخی اسكو
رئیس میراث فرهنگی اسکو نیز با اشاره به افتتاح بازار سرپوشیده اسکو گفت: بر اساس توافقات انجام شده با اتحاديه اصناف اسكو، بازار تاريخي اين شهرستان مبدل به بازارچه سنتي و مركز فروش خشكبار خواهد شد.
علیرضا قوچی قدمت اين بازار را مربوط به دوران قاجار عنوان و اضافه كرد: بازار اسكو داراي يك راسته با 15 گنبد است كه همراه مسجد و حمام آقا مجموعه تاريخي كاملي را تشكيل مي دهد.
وی اظهار كرد: علاوه بر اين آثار، درخت چنار هزار و 200 ساله اسكو كه به تازگي در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيد در اين محله قرار دارد كه منجر شده اين بازار به عنوان يك مسير گردشگري كم نظير در بافت سنتي و تاريخي اسكو تبديل شود.
نظر شما